JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Soinimus?

Mikä on soinimus? Se on tietysti konkludentti (=hiljainen) sopimus siitä, että mikäli sinut valitaan ministeriksi niin et kerro julkisesti omia mielipiteitäsi jos ne ovat erilaisia kuin yleinen mielipide.

Mikä sitten on yleinen mielipide? Siitä voitaneen kiistellä - joka tapauksessa: yleisen mielipiteen mukaan kaikki rangaistukset ovat liian pieniä. Merkitystä ei ole sillä mitä on tehty vaan sillä, että jotain on ylipäätään tehty.

* * *

Kenenkään ei nyt pidä ajatella, että olisin vastustaja. En ole sitä. En ole myöskään kannattaja. Asiat eivät yleensä ole mustavalkoisia, eivätkä ns. kaksipiippuisia. Jos ne mielestäsi sitä ovat niin SINÄ OLET VÄÄRÄSSÄ! 

Oletko soinisti; soinimuksen kannattaja - vai vastustaja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Soinimuksen kohdalla merkitsee vain se, mikä on Suomen valtion virallinen mielipide. Soinilla on koska tahansa oikeus luopua ulkoministerinvirastaan, jos henkilökohtainen mielipide menee ristiin.

Juhani Vehmaskangas

Mielestäni kyllä ministerilläkin on oikeus henkilökohtaiseen mielipiteeseen. Tosin se pitää sitten aina tuoda selkeästi ilmi, että kyse on omasta mielipiteestä joka eroaa valtion kannasta.

Onko valtion kanta muuten = enemmistön mielipide?

Tämän blogin suosituimmat