JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Olen ehkä pikkaisen tyhmä: Huomenna autoilu on liki ilmaista!

  • CO2-päästötkin nolla?
    CO2-päästötkin nolla?

Tulevaisuudessa työllisten määrä vähenee - se on selvä, vaikka muuta uskotellaan. Mutta mitä ihminen sitten voi tehdä lisääntyvällä vapaa-ajallaan, ekologisesti, vähällä rahalla?

No parasta on tietysti olla hiljaa kotona tekemättä yhtään mitään. Mutta istua ei pidä vaan mieluummin vaikka sohvalla maata. Istuminen kun on vaarallista, väitetään, ja minä sen uskon, ja siksi paljon makaankin. Istuminen tappaa varmasti, ja vähintään yhtä tehokkaasti kuin huumeet? Siksi nykyisin jopa ruokailen seisaaltaan, tai maaten. Lukekaa uutisia ja tutkimustuloksia ellette minua muuten usko.

Kamalaa: nyt istun kun tätä kirjoitan :-( Pitäisikö hankkia moottoroitu pöytä, ja juosta sitten sen perässä? Ehkä siten eläisin kauemmin. Se tosin merkitsisi myös, että bloggaisin kauemmin - ehkä, ja se olisi... hyvä juttu?

Olisi hyvä löytää lisääntyvän vapaa-ajan viettoon sopiva harrastus. Jospa sitä alkaisi kotimaassa matkailla. Autolla ajella siellä täällä, vaikka siinä paljon istumaan joutuisikin.

No ehkä tulevaisuudessa meillä on autoja joissa voi matkustaa maaten, tai juosten. Tosin juoksemalla matkaaminen, olipa sitten autossa tai ei, kuluttaa enemmän energiaa ja siten kiihdyttää ilmaston lämpenemistä - sikäli kuin on uskominen siihen, että lämpeneminen johtuu juurikin CO2 kaasun ylituotannosta. Ihminen kun tuottaa juostessaan enemmän kasvihuonekaasuja kuin sohvalla maatessaan, ellei sohvalla maatessa harrasta piereskelyä.  - onneksi TV:n CO2-kulutus on nykyään minimaalinen. Jaa-a, onko metaani kasvihuonekaasu?

Yhtä kaikki - ja Mitä tuokin lausahdukseni tarkoittaa - ?

Haluan kuitenkin itselleni auton jolla pääsen halvalla kulkemaan:  sata kilometriä alle kahdella eurolla, ja pian on meikäläinenkin nähnyt koko Suomen ainakin ja suuntaa autollaan ulkomaille.

Kun ajokustannus on vain 1,65 euroa/100km niin sitten meikäläiselläkin on rahaa liikkua. En vaan kykene millään ymmärtämään, että yhteiskuntako maksaa: renkaat, pyyhkimet, auton valmistuksen, ja sen sellaiset kulut?

Minulla taitaa ihan polkupyöräilykin kuluttaa enemmän :-(

 

Taidan olla ns. pikkaisen tyhmä?

 

http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf3/lo_2010-21_tieliikenteen_a...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

En jostain syystä saanut tätä linkkiä kirjoitukseeni:
https://yle.fi/uutiset/3-8078833

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kun olet sisäänkirjautuneena, niin melko ylhäällä vasemmalla on palkki, jossa on painikkeet "Näytä" ja "Muokkaa". Näpäytät jälkimmäistä ja lisäät, mutta mene esikatselun kautta ja tarkista, että kaikki meni oikein. Lisäyksistä ja muutoksista on tapana mainita tyyliin
Edit [mahdollinen aikaleima]: Selitys...
kirjoituksen lopussa, mutta jos heti julkaisun jälkeen ehtii, en minä ainakaan viitsi.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Tiedän, ja noin toimin. Jostain syystä linkittäminen ei vaan onnistunut. Yritin monta kertaa. Ehkä vika on minussa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kai olet huomannut siinä sisältöeditorissa, yläpalkissa sen kaatunen kahdeksikon näköisen painikkeen? Sitä kun näpäyttää, aukeaa pienempi ikkuna, jossa voi kielekkeillä "Linkin tiedot" ja "Kohde" määritellä, miltä se sivulla näyttää ja minne se vie.

Toinen keino on siirtää oman koneen teksturista copy-pastella ja minulla se on aina toiminut ja käytän sitä pidempiä juttuja kirjoittaessa yleensä aina.

Kolmas on vähän gurummille eli laittaa sisältöeditorin alta linkistä "Poista editori käytöstä" raakaan html-moodiin, etsii virheen ja korjaa sen. Näihin kommentteihin linkkejä lisätessä raaka html on ainoa keino määritellä kohde. Esim. näin Istumatyö tappaa.... Myös lihavointi pitää kirjoittaa näin: <strong>lihavointi</strong>. Useimmat html-komennot on kuitenkin estetty, joten tuosta ei kannata kovin paljon innostua.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #4

Kyllä - tuon kaiken tiedän, ja hyper text... osaan, mutta ei vaan aina auta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Oletteko huomanneet

  • Tämäkin toimii
  • Tämäkin toimii
  1. Tämäkin toimii
  2. Tämäkin toimii

Muita temppuja ei sitten oikein voikaan tehdä.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Temput on monet: voi klikata. Itse pyrin olemaan klikkamaatta omia juttujani - klikkaan vaan jos on uusi kommentti tullut. Ehkä jopa kommentoin, kuten nyt.

Kirjoitan välillä liikaa, pahoittelen. Syy: olen minä :-/

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset