JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille kielletään

Uuden vuoden tinat tulevat kielletyiksi ensi vuoden maaliskuussa. Hyvä niin sillä ne ovat ympäristömyrkky jonka moni on käytön jälkeen "hävittänyt" sekajätteenä.

Lähitulevaisuudessa tullaan kieltämään ilotulitteiden myynti yksityishenkilöille, ja niiden käyttö yksityishenkilöiltä. Saattaa olla, että asiaa koskeva laki hyväksytään vielä nykyisen eduskunnan aikana.

Jatkossa sitten yksityishenkilö saa paukutella vain erityisluvalla. Ilotulittaminen siirtyy siis ammattilaisten hommaksi, ja hyvä niin - sitä mieltä minä olen. Nuorukaisena olisin varmastikin ollut eri mieltä - heh.

Kun sitten edetään vielä pidemmälle niin ilotulitteet Suomessa kielletään täysin. Sen jälkeen edes alan ammattilaiset eivät saa tulituksia täällä järjestää vaan niitä pitää lähteä katselemaan maihin joissa moinen saastuttaminen vielä on sallittua - tai sitten pitää tyytyä katsomaan ja kuuntelemaan ilotulitusta virtuaalisesti, tai lisätyn todellisuuden avulla - se on tulevaisuutta. Hyvä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ilotulitus olisi edullisimmin ja turvallisimmin toteutettavissa digitaalisena animaationa. Katsokoot kiinnostuneet shown kännykän näytöltä uudenvuodenyönä, miksei muulloinkin.

Formulakisoille voitaisiin tehdä sama temppu. Miksi kuljetella koko konkkaronkkaa ympäri maailman, kun kuskit voisivat ajaa toisiaan vastaan etänä, digitaalista kilparataa kukin omalla tietokoneellaan?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Käsittääkseni tuollaisia digitaalisia formulakisoja (sun muita) järjestetään ihan oikeasti jo nyt.

---

Siinä on kuitenkin sellainen juttu, että osana autourheilua kehitetään myös tekniikkaa.
Olisiko meillä muuten: suoraruiskutus, lukkiutumattomat jarrut, jne?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ilotulitetiski näyttää olevan joka marketissa suurempi kuin hedelmäpelien rivistö. Saatavuus ei siis nykymenolla näytä olevan ongelma.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ympäristö ei ainakaan kiitä näistä hetkellisistä "ilo"tulitteista, ei todellakaan. Lue -> https://safkanet.fi/2016/01/07/kemikaalipommi-kirj...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa