JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Miksikö vältän riisin käyttöä ruoan valmistuksessa?

Olen jo pitkään pyrkinyt välttämäät riisin käyttämistä ruoanlaitossa. Riisin olen korvannut kotimaisella ohralla, ja hyvin ohra riisin korvaajaksi kokemusteni perusteella sopiikin. Kun alun alkaen lopetin riisin käytön, kuten juustonkin ostamisen, niin perustelin sitä itselleni ilmastonmuutoksella. Tänä päivänä en ole enää lainkaan niin vakuuttunut siitä, että hiilidioksidipäästöt olisivat merkittävimmässä roolissa ilmastonmuutoksen suhteen.

Mutta on minulla silti hyviä syitä korvata riisi ohralla edelleen: ohra on kotimaista viljaa - sen käyttäminen työllistää suomalaisia. Riisin käyttäminen sen sijaan lisää kuolemantapauksia. Hetki sitten nimittäin katselin TV:stä dokumenttia: monsuunien maa. Siinä selvisi, että riisinviljely tappaa vuosittain nelisensataa ihmistä.

On totta, että riisinviljely tuo riisinviljelijöille tarvittavia tuloja. Olisiko siis kuitenkin parempi alkaa syömään riisiä ja siten ruokkia osaltaan myös riisinviljelijöitä suomalaisten maanviljelijöiden sijaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Aikanaan, kun ostin talvella kissalleni ohraruohoa, eläinlääkäri sanoi että ohra on myrkyllistä.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ohras...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Riisiä ei meillä käytetä muutoin kuin myyntiin meneviin riisipiirakoihin. Kotokäyttöön piirakoissa meillä on ohra- tai tattaritäyte.
Ohrapuuro, tattaripuuro; ne ovat hyvin maittavia. Tattari perunan(vieraslaji)korvaajana, höyrytettynä, on meillä normaalia.
Riisiä ei kotiruokaamme käytetä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen itse siinä määrin tottunut aasialaiseen ruokaan, että mielestäni riisiä ei voi korvata millään muulla niissä aterioissa, joihin se kuuluu.

Onko kukaan yrittänyt tehdä sushia tai sashimia ilman riisiä?

Jos puolestaan haluaa omassa elämässään bannata kaikki tuontielintarvikkeet, niin aika suppeaksi valikoimaltaan ja sesonkipohjaiseksi jäisi tuo ravinnon saanti Suomessa.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aikoinaan kun itse riisiä ruoanvalmistuksessa käytin niin useimmiten sitä tuli käytettyä tehdessä jotain risottoa. Nykyisin teen sitten ohrattoa - en siis olekaan korvannut ainakaan tuossa tapauksessa riisiä ohralla vaan teen vallan eri ruokaa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minäpä olen tehnyt sushia kerrankin aivan saunan terassilla korealaisille asiakkailleni. Teimme elokuvaa Etelä-Korealaisesta filmitähdestä Suomessa, osallistumassa koiravaljakkokilpailuun.
Se sushi; pilkkimällä turistien pyytämää kirjolohta (mukamas kalaa), fileerasin, siivutettiin, päälle pippurisekoitusta/suolaa/sokeria ja nautittiin tikulla syöden snapsien kera; aitoa sushia.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kuriositeettina sanoisin, kolme viikkoa kun heidän kanssaan touhuilin avustajineni, ei ole kovinkaan helppoa asemoitua kauko-idän ihmisen sielunmaisemaan.
Jos minulla olisi ollut lämmitettyjä tattarisuurimoita voin kera; olisin peitonnut monet huippukokit.
Tosi asia muuten on, että nämä monet huippukokit pilaavat alkuperäiset, aidot raaka-aineet ihmeellisillä "sörsseleillään".

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Erään huippukokin kohdalla olen huomannut, että hyvää tulee kun käyttää voita ja suolaa. Itse onnistun noita pikemmin välttämällä tekemään jopa herkullista.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset