JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Suosiiko VR minua - vai eläkeläisiä, ja jos niin miksi?

  • Eläkeläislippu 4 euroa!
    Eläkeläislippu 4 euroa!
  • Tavallisen(?) ihmisen lippu 3 euroa.
Matka sama, ajankohta sama!
    Tavallisen(?) ihmisen lippu 3 euroa. Matka sama, ajankohta sama!

VR alensi taannoin lipunhintojaan. Tuosta taitaa olla jo pari vuotta. Samalla muuttui alennusjärjestelmä. Aiemmin eläkeläiset pääsivät matkustamaan puoleen hintaan - oliko se oikein vai väärin? Lippujen hisinnoittelua kun VR uudisti, niin eläkeläisten alennukset, kuten monet muutkin alennukset, pienenivät tai poistuivat kokonaan.

Tänään kun lähdin junailemaan, niin sattumalta löysin erään eläkeläisen kadottaman lipun (kuva). Itselleni ostin tällä kertaa lipun aseman automaatista - jotka muuten tyypillisesti ovat sijoitettuja siten, että auringonvalo mahdollisimman paljon haittaa näytön lukemista (ulkona olevat automaatit).

Mutta katsokaapa lippujen hintoja! Minulle, tavalliselle(?) ihmiselle VR tarjoaa n.30km:n matkan hintaan 3 euroa. Sen sijaan eläkeläisen lippu on maksanut 4 euroa. Totta kyllä: takuuvarmasti tuloni ovat tällä hetkellä pienemmät kuin yhdelläkään eläkeläisellä, mutta onko tuo silti oikein?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Totuus: lippujen hinnan perusteella olimme samanarvoisia.

Toimitin muuten tuon löytämäni lipun konduktöörille todeten: jos joltakulta eläkeläiseltä on lippu hukassa niin se on tässä. Tein tuon ennen junan lähtöä.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset