JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Miksi minä en ole onnellinen?

Katselin tänään AamuTV:stä onnellisuusprofessorin haastattelua. En itse asiassa kovinkaan usein ole voinut kokea olevani onnellinen. Tuota haastattelua kun katsoin niin ymmärsin siihen syyn: onnellisuusprofessorin mukaan onnellisuus ja tyytyväisyys ovat synonyymejä.

"Markku Ojanen ajautui tutkimaan onnellisuutta jo 1970-luvun alussa, kun hän selvitti väitöskirjaansa varten psykiatristen potilaiden tyytyväisyyttä elämään.
- Tuolloin puhuttiin tyytyväisyydestä eikä onnellisuudesta. Onnellisuus-termi tuli tutkimuksiin vasta 1990-luvulla."

Pitää nyt todeta, että kyllä minä mielestäni kohtuullisen usein voin todeta olevani tyytyväinen. Koen kuitenkin yhä, että onnellisuus ja tyytyväisyys ovat eri asioita. AamuTV:n juontaja kertoi olevansa onnellinen kun juo aamulla kupin kahvia. Tuollainen ei minua saa onnelliseksi, korkeintaan tyytyväiseksi.

Olen aina tyytyväinen  kun olen voinut jotain ihmistä auttaa. En silti välttämättä koe olevani tuolloin onnellinen. Olen tyytyväinen kun käyn mukavaa keskustelua. Olisin onnellinen jos voisin keskustella jonkun tietyn kanssa - tällä viittaan nyt tietysti erääseen aikaisempaan blogikirjoitukseeni - eikä tuolloin olisi edes keskustelun aiheella merkitystä.

Mielestäni onnellisuus on jotain enemmän kuin tyytyväisyyttä. Siksi olen onnellinen harvemmin kuin muut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kuulemma, jokainen ihminen on oman onnensa seppä! Jospa ne "muut" osaavat takoa omaa onnea paremmin kuin sinä ja minä!?

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset